V tomto období sa takmer na každom sviatočnom stole objaví tradičný zemiakový šalát. Sú však takí, čo hľadajú trochu ľahšie alternatívy. Aby tie naše brušká ušetrili od množstva ťažkého a kalorického jedla ako zvykneme počas Vianočných sviatkov skonzumovať. Zemiakový šalát s cviklou Vás svojou chuťou určite prekvapí.
Suroviny:
- 500g v šupke uvarených zemiakov
- 500g cvikly pripravenej na pare
- 1ks červená cibuľa
- 250ml kyslá smotana
- 2PL olivového oleja
- soľ, korenie podľa chuti (čierne korenie, chilli korenie…)
- citrónová šťava
Postup:
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť a pretlačíme ako na šalát. Na pare udusenú a vychladenú cviklu postrúhame na hrubšom strúhadle. Cibuľu pokrájame nadrobno. Všetky ingrediencie spolu zmiešame, dochutíme a necháme v chlade aspoň hodinu postáť. Podávame ako srdce ráči. Samostatne, s pečivom, ako prílohu k mäsu.
Dobrú chuť.