Tiramisu
Mnohí majú radi túto maškrtu, no doteraz nenašli odvahu pripraviť si ju doma. Tento jednoduchý recept používam už niekoľko rokov a musím povedať, že aj dvojnásobná dávka je málo 🙂
SUROVINY:
- 1 bal mascarpone /250g/
- 250ml smotana na šľahanie
- 100g práškového cukru
- 3 žĺtky
- káva
- 2 PL Amaretto
- 1bal podlhovasté piškóty /cca 200g/
POSTUP:
Uvaríme si približne 3dl silnejšej kávy a necháme vychladnúť. Prilejeme Amaretto a premiešame. Práškový cukor vymiešame so žĺtkami do peny, pridáme mascarpone. V druhej miske vyšľaháme mixérom šľahačku a pomaly vmiešame do krému. Na dno formy dáme tenkú vrstvu krému. Na neho poukladáme piškóty, ktoré sme chvíľočku namočili do kávy a znova vrstvu krému. Postup zopakujeme ešte raz a ukončíme vrchnou, krémovou vrstvou. Dáme do chladničky, ideálne na noc. Hotové už len nahrubo posypeme kakaom a môžeme podávať.
Ja robievam väčšinou dvojitú dávku do pekáča o rozmere cca 20x30cm.
Skvelé chutnanie.