Tiramisu

 

57400155_2454517441245749_4105268752428302336_n

Mnohí majú radi túto maškrtu, no doteraz nenašli odvahu pripraviť si ju doma. Tento jednoduchý recept používam už niekoľko rokov a musím povedať, že aj dvojnásobná dávka je málo 🙂

SUROVINY:

  • 1 bal mascarpone /250g/
  • 250ml smotana na šľahanie
  • 100g práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • káva
  • 2 PL Amaretto
  • 1bal podlhovasté piškóty /cca 200g/

POSTUP:

Uvaríme si približne 3dl silnejšej kávy a necháme vychladnúť. Prilejeme Amaretto a premiešame. Práškový cukor vymiešame so žĺtkami do peny, pridáme mascarpone. V druhej miske vyšľaháme mixérom šľahačku a pomaly vmiešame do krému. Na dno formy dáme tenkú vrstvu krému. Na neho poukladáme piškóty, ktoré sme chvíľočku namočili do kávy a znova vrstvu krému. Postup zopakujeme ešte raz a ukončíme vrchnou, krémovou vrstvou. Dáme do chladničky, ideálne na noc. Hotové už len nahrubo posypeme kakaom a môžeme podávať.

Ja robievam väčšinou dvojitú dávku do pekáča o rozmere cca 20x30cm.

Skvelé chutnanie.