61858392_2517297878301038_164326836019396608_n

Chutný, nenáročný, domáci chlebík zo špaldy, ktorý zvádne každý. Zdravá alternatíva pečiva. Nie polotovar, ktorý sa už na druhý deň nedá konzumovať a ktorý je navyše plný konzervantov.

 

Suroviny:

  • 1 hnček špaldová múka celozrnná hladká
  • 2 hrnčeky špaldová múka hladká
  • 1 hrnček teplá voda
  • 1/2 kocky čerstvého droždia
  • 1ČL soli
  • semienka podľa chuti – rasca – cesnak – bylinky…

Postup:

Droždie rozmrvíme do 1dcl vlažnej vody s 1 ČL cukru. Necháme nakysnúť.

Medzitým si múky preosejeme do nádoby, pridáme soľ a pochutiny podľa vlastného gusta. Ja si ich striedam a raz je chlebík s rascou, raz z bylinkami, inokedy s cesnakom. Rovnako striedam príchute morských solí a tak mám zakaždým iný chlebík.

Do zmesy vylejem nakysnuté droždie, cca 10 min rukou miesim až sa spojí do jednej hladkej hmoty, ktorá sa po stranách odlepuje od misky a mierne bublinkuje. Prikryjem a nechám hodinu nakysnúť.

Hotové vyklopím do vymastenej a múkou vysypanej misky na pečenie, pečiem cca 50min na 180°C. Prípadne použijem pekáreň chleba a program pečenie.

Podávame s čím ide na chuť 🙂

Dobré chutnanie.

Morská Soľ – Soľný Kvet Olivas Negras, Flor de Sal d’Es Trenc

Morská Soľ – Panenská Morská Soľ Vegetal, Flor de Sal d’Es Trenc