Aj vy máte radi maškrty, no nechcete siahať po cukrovinkách plných stužených tukov a konzervantov? Čo tak si pripraviť niečo fajnové a zdravé doma?

Prinášam výborný tip. Špaldovú bublaninu s tvarohom.

234577140_4616855275011944_6782867572207858271_n

SUROVINY:

  • 150g špaldovej hladkej múky
  • 100g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 250g cukru
  • 250g tvarohu (ja som použila hrudkový, ale viem si predstaviť aj s jemným)
  • 5 vajec
  • 100ml oleja
  • 100ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • ovocie

POSTUP:

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, po lyžiciach pridáme olej, mlieko. Následne vmiešame tvaroh, múky a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Dáme na vymastený, vysypaný plech a posypeme ovocím. Ideálne čerstvo nazbieraným. Pečieme na 210°C 10 minút, potom znížime teplotu na 180°C a dopečieme. Vyskúšame špajdľou, či je cesto upečené.

Skvelé chutnanie prajem.

 

ČÍTAJTE:  Svieža pochúťka z lesného ovocia a tvarohovo - smotanového krému

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *