Aj vy máte radi maškrty, no nechcete siahať po cukrovinkách plných stužených tukov a konzervantov? Čo tak si pripraviť niečo fajnové a zdravé doma?
Prinášam výborný tip. Špaldovú bublaninu s tvarohom.
SUROVINY:
- 150g špaldovej hladkej múky
- 100g špaldovej celozrnnej hladkej múky
- 250g cukru
- 250g tvarohu (ja som použila hrudkový, ale viem si predstaviť aj s jemným)
- 5 vajec
- 100ml oleja
- 100ml mlieka
- 1 prášok do pečiva
- ovocie
POSTUP:
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, po lyžiciach pridáme olej, mlieko. Následne vmiešame tvaroh, múky a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Dáme na vymastený, vysypaný plech a posypeme ovocím. Ideálne čerstvo nazbieraným. Pečieme na 210°C 10 minút, potom znížime teplotu na 180°C a dopečieme. Vyskúšame špajdľou, či je cesto upečené.
Skvelé chutnanie prajem.