Prinášam tip na ďalší chlebík. Opäť platí status zdravia, jednoduchosti a výbornej chuti.
SUROVINY:
- 500g múky ražno – pšeničná
- 350ml vody
- 1/2 kocky droždia
- 1 ČL rasce
- 1,5 ČL soli
- 2 PL oleja
- podľa chuti semiačka, bylinky
Túto múku som použila
POSTUP:
Z malého množstva vlažnej vody, lyžičky cukru a polovice droždia urobíme kvások. Hotový vymiesime so zvyšnými surovinami a necháme prikryté hodinu kysnúť . Premiešame, dáme do formy na pečenie, necháme ešte 15min postáť a následne upečieme. Ja som piekla pri 180°C 50 minút. Chlebík vydrží mäkký v pohode pár dní. Samozrejme za podmienky, že nejaký ostane 🙂
Dobrú chuť.