Prinášam tip na ďalší chlebík. Opäť platí status zdravia, jednoduchosti a výbornej chuti.

51512836_2331196330244528_3255016445028859904_o


SUROVINY:

  • 500g múky ražno – pšeničná
  • 350ml vody
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 ČL rasce
  • 1,5 ČL soli
  • 2 PL oleja
  • podľa chuti semiačka, bylinky

Túto múku som použila

51256838_2331198516910976_6584996390248644608_n

POSTUP:

Z malého množstva vlažnej vody, lyžičky cukru a polovice droždia urobíme kvások. Hotový vymiesime so zvyšnými surovinami a necháme prikryté hodinu kysnúť . Premiešame, dáme do formy na pečenie, necháme ešte 15min postáť a následne upečieme. Ja som piekla pri 180°C 50 minút. Chlebík vydrží mäkký v pohode pár dní. Samozrejme za podmienky, že nejaký ostane 🙂

51240377_2325011617529666_6535624392561393664_n

Dobrú chuť.