Máte chuť na zdravšiu verziu maškrty? Čo tak skúsiť mrkvovú tortičku? U nás chutila ako veľkým, tak aj malým.

 

SUROVINY:

  • 150g hladkej špaldovej múky
  • 200g mrkvy
  • 120g mandlí
  • 150g masla
  • 120g práškového cukru
  • 5ks vajec M
  • 1 prášok do pečiva
  • hrsť hrozienok
  • štipku soli

POSTUP: Mrkvu najemno nastrúhame, mandle tiež. Hrozienka namočíme do vlažnej vody. Maslo vymiešame s práškovým cukrom (u mňa trstinový) do krémova. Postupne zašľaháme po jednom žĺtku. Následne pridáme múku, mleté mandle, prášok do pečiva, nastrúhanú mrkvu a hrozienka. Z bielok zhotovíme sneh a pomaly ho vmiešame do cesta. Tortovú formu vymastíme a vysypeme kokosom. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť pri 180°C cca 40min. Samozrejme závisí od rúry, tak vyskúšajte špajdlou či sa nelepí. Dáme vychladnúť, pocukrujeme a necháme si chutnať.

52595784_2354936144537213_8981316446080466944_n52859688_2354935934537234_5630755090592694272_n52401204_2354936207870540_2258205362270240768_n

ČÍTAJTE:  Ako na letné hnačky