Máte chuť na zdravšiu verziu maškrty? Čo tak skúsiť mrkvovú tortičku? U nás chutila ako veľkým, tak aj malým.
SUROVINY:
- 150g hladkej špaldovej múky
- 200g mrkvy
- 120g mandlí
- 150g masla
- 120g práškového cukru
- 5ks vajec M
- 1 prášok do pečiva
- hrsť hrozienok
- štipku soli
POSTUP: Mrkvu najemno nastrúhame, mandle tiež. Hrozienka namočíme do vlažnej vody. Maslo vymiešame s práškovým cukrom (u mňa trstinový) do krémova. Postupne zašľaháme po jednom žĺtku. Následne pridáme múku, mleté mandle, prášok do pečiva, nastrúhanú mrkvu a hrozienka. Z bielok zhotovíme sneh a pomaly ho vmiešame do cesta. Tortovú formu vymastíme a vysypeme kokosom. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť pri 180°C cca 40min. Samozrejme závisí od rúry, tak vyskúšajte špajdlou či sa nelepí. Dáme vychladnúť, pocukrujeme a necháme si chutnať.