Kapustové RAW placky

dav

 

Dali by ste si niečo zdravé, slané a chrumkavé? Možno vám týmto receptom ulahodím. Za mňa úžasná chuťovka ku telke, na párty alebo kľudne aj ako hlavné jedlo.

SUROVINY:

  • 500g kyslá kapusta
  • 3 mrkvy
  • 1/2 hrnčeka ľanové semienka
  • 1 hrnček slnečnicové semienka
  • bylinková morská soľ
  • 2PL chilli olivový olej

POSTUP:

Ľanové a slnečnicové semienka zalejeme vodou a necháme postáť aspoň 4 hodiny. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmäknuté slnečnicové semienka rozmixujeme a následne všetko spolu zmiešame. Ja som natrela na pláty, nakrojila a dala sušiť do sušičky pri 50°C cca 20 hodín. Kto nemá sušičku, môžte v rúre. Konzistencia už záleží na každom z vás. Ja mám radšej také suchšie, chrumkavé. No a hotové som už na tanieri ochutila troškou masla a k tomu som naservírovala domáci kefír z tibetskej huby. Verte tomu, že telo dostalo riadnu porciu vitamínov, vlákniny a probiotických kultúr.

Prajem dobrú chuť a určite dajte vedieť, či aj u vás zaznamenali úspech.

IMG_20200705_200004

IMG_20200705_200121

Čili – Dressing na báze Extra Panenského Olivového Oleja, Azada

Morská Soľ – Panenská Morská Soľ Vegetal, Flor de Sal d’Es Trenc