Kapustové RAW placky
Dali by ste si niečo zdravé, slané a chrumkavé? Možno vám týmto receptom ulahodím. Za mňa úžasná chuťovka ku telke, na párty alebo kľudne aj ako hlavné jedlo.
SUROVINY:
- 500g kyslá kapusta
- 3 mrkvy
- 1/2 hrnčeka ľanové semienka
- 1 hrnček slnečnicové semienka
- bylinková morská soľ
- 2PL chilli olivový olej
POSTUP:
Ľanové a slnečnicové semienka zalejeme vodou a necháme postáť aspoň 4 hodiny. Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmäknuté slnečnicové semienka rozmixujeme a následne všetko spolu zmiešame. Ja som natrela na pláty, nakrojila a dala sušiť do sušičky pri 50°C cca 20 hodín. Kto nemá sušičku, môžte v rúre. Konzistencia už záleží na každom z vás. Ja mám radšej také suchšie, chrumkavé. No a hotové som už na tanieri ochutila troškou masla a k tomu som naservírovala domáci kefír z tibetskej huby. Verte tomu, že telo dostalo riadnu porciu vitamínov, vlákniny a probiotických kultúr.
Prajem dobrú chuť a určite dajte vedieť, či aj u vás zaznamenali úspech.
Čili – Dressing na báze Extra Panenského Olivového Oleja, Azada
Morská Soľ – Panenská Morská Soľ Vegetal, Flor de Sal d’Es Trenc