Túto pochúťku milujem a dokázala by som ju mať denne na tanieri. Skvelá svojou jednoduchou prípravou, ľahkosťou a zmesou lahodných chutí.

67403540_2607762752587883_408014686164877312_n

SUROVINY:

  • tekvica hokaido
  • plesnivý syr typu Encián
  • olivový olej
  • morská soľ
  • klíčky
  • balzamiko

POSTUP:

Celú tekvicu očistím kefkou pod tečúcou vodou, vydlabem vnútro a nakrájam na kocky. Poukladám na pekáč alebo plech, polejem olivovým olejom, u mňa to bol extra panenský s bazalkou a na cca 15min dám piecť. Nie dlho, len tak, aby bola tekvica opečená a chrumkavá. Syr dám taktiež na pár minút na panvicu s trochou oleja prehriať a pripiecť. Na tanieri pridám pár klíčkov, jemne posolím morskou soľou, ozdobím čerstvou bazalkou a balzamikom.

Nechajte si chutnať.

Bazalka – Dressing na báze Extra Panenského Olivového Oleja, Azada

 

Morská Soľ – Soľný Kvet Natural, Flor de Sal d’Es Trenc

Tmavé Balzamiko 10-ročné, Terra del Tuono