Túto pochúťku milujem a dokázala by som ju mať denne na tanieri. Skvelá svojou jednoduchou prípravou, ľahkosťou a zmesou lahodných chutí.
SUROVINY:
- tekvica hokaido
- plesnivý syr typu Encián
- olivový olej
- morská soľ
- klíčky
- balzamiko
POSTUP:
Celú tekvicu očistím kefkou pod tečúcou vodou, vydlabem vnútro a nakrájam na kocky. Poukladám na pekáč alebo plech, polejem olivovým olejom, u mňa to bol extra panenský s bazalkou a na cca 15min dám piecť. Nie dlho, len tak, aby bola tekvica opečená a chrumkavá. Syr dám taktiež na pár minút na panvicu s trochou oleja prehriať a pripiecť. Na tanieri pridám pár klíčkov, jemne posolím morskou soľou, ozdobím čerstvou bazalkou a balzamikom.
Nechajte si chutnať.
Bazalka – Dressing na báze Extra Panenského Olivového Oleja, Azada