Toto je chlebík, ako by pripravili naše babičky. Pár základných ingrediencií, jednoduchá príprava, dlho si udrží čertvosť a je bez konzervantov…

52605929_2358315794199248_6144726667194531840_n

SUROVINY:

  • 3 hrnčeky hladkej múky – v pôvodnom recepte samozrejme nájdete klasickú pšeničnú múku 00. Ja som si ju však prispôsobila na svoju verziu a použila hladkú špaldovú múku
  • 20g čerstvého drožia
  • 1 hrnček vody
  • 3ČL soli
  • 1ČL celej rasce

POSTUP:

Do trochy vlažnej vody s lyžičkou cukru rozmrvíme droždie a spravíme kvások. Hotový pridáme ku zvyšku ingrediencií, dobre vymiesime a zakryté necháme v teple kysnúť kľudne 2-3hodiny. Čím bude mať viac bublín, tým bude nadýchanejší. Hotový preložíme do formy na pečenie. Ja som piekla 10min. pri 210°C a potom 30min. pri 180°C. Hotový chlieb vyklopte na dosku a ešte horúci potrite vodou.

52977618_2358315834199244_4088084549622300672_n 52993346_2358315937532567_5838192175514386432_n52605929_2358315794199248_6144726667194531840_n

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja ho zbožňujem v kombinácii s bazalkovým pestom.

Bazalkové Pesto “Classic” – Frantoio Ghiglione, Dolcedo Imperia

Nechajte si chutnať.