Toto je chlebík, ako by pripravili naše babičky. Pár základných ingrediencií, jednoduchá príprava, dlho si udrží čertvosť a je bez konzervantov…
SUROVINY:
- 3 hrnčeky hladkej múky – v pôvodnom recepte samozrejme nájdete klasickú pšeničnú múku 00. Ja som si ju však prispôsobila na svoju verziu a použila hladkú špaldovú múku
- 20g čerstvého drožia
- 1 hrnček vody
- 3ČL soli
- 1ČL celej rasce
POSTUP:
Do trochy vlažnej vody s lyžičkou cukru rozmrvíme droždie a spravíme kvások. Hotový pridáme ku zvyšku ingrediencií, dobre vymiesime a zakryté necháme v teple kysnúť kľudne 2-3hodiny. Čím bude mať viac bublín, tým bude nadýchanejší. Hotový preložíme do formy na pečenie. Ja som piekla 10min. pri 210°C a potom 30min. pri 180°C. Hotový chlieb vyklopte na dosku a ešte horúci potrite vodou.
Ja ho zbožňujem v kombinácii s bazalkovým pestom.
Bazalkové Pesto “Classic” – Frantoio Ghiglione, Dolcedo Imperia
Nechajte si chutnať.